Laden

Historie

Een korte geschiedenis van een bedrijf met een lange bestaansgeschiedenis, want Henselmans bestaat al lange tijd (sinds 1878!) en zodoende is het bedrijf ook gevormd: als een echt familiebedrijf met alle kenmerken van dien: aangenaam, kwalitatief hoogstaand, ondernemend, flexibel.

Zoals al gezegd start het bedrijf al in de 19e eeuw. Arnold Henselmans (over-over- over grootvader van de huidige directeur Arnold Henselmans) richt het bedrijf in 1878 op.

Daarna nemen achtereenvolgens Jan Henselmans, Arnold Henselmans, Jan Henselmans, Truus Henselmans en nu weer Arnold Henselmans het stokje van elkaar over.

Al die jaren is Henselmans Bouwbedrijf gevestigd in Langedijk maar bouwt het vele mooie bouwwerken (voornamelijk woningen) in heel Noord-Holland: Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Haarlem, Castricum, Heiloo, Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Schagen en Enkhuizen.

In 2010 maken we als Henselmans door zeer moeilijke marktomstandigheden een zeer lastige periode door met een faillissement en een doorstart van het bouwbedrijf. Als we nu weleens terugkijken weten we één ding zeker: dat nooit meer! En we weten dus ook goed wat juist niet moeten doen, het heeft ons gevormd en sterker gemaakt.

Momenteel zijn we met een groep van ca. 25 medewerkers (soms iets meer en soms iets minder). Met deze fijne groep collega’s werken we aan veel bouwwerken en realiseren we tientallen woningen per jaar. Vele mensen werken en wonen dus in een gebouw wat wij als Henselmans gebouwd hebben en zij vertoeven daar fijn.  Dat is iets om trots op te zijn en dat zijn we ook!