Laden

Welkom op de website van Henselmans Bouw & Ontwikkeling. Een echt familiebedrijf met alle kenmerkende eigenschappen:

  • aangenaam
  • daadkrachtig
  • professioneel
  • kwalitatief hoogstaand

 klik hier voor de Henselmans OPEN BOEK METHODE

Henselmans Bouwbedrijf ontwikkelt en bouwt vele bouwwerken van woningen tot bedrijfspanden en van zorggebouwen tot recreatiewoningen in heel Noord-Holland: Amsterdam, Haarlem, Purmerend, Zaandam, Castricum, Heiloo, Alkmaar, Schagen, Heerhugowaard, Bergen, Hoorn, Enkhuizen, Den Helder.

  • Oostelijke Randweg 8,
  • 1723 LH, Noord-Scharwoude
  • T: 0226 – 31 23 75
  • info@henselmans.nl

Contactformulier

Henselmans Bouwbedrijf

Het kenmerk van een familie bedrijf is de open cultuur en de lage drempels: wij zijn niet anders. We hebben een platte organisatie waarin iedereen op zijn en haar niveau altijd eerst zelf de verantwoordelijkheid neemt en draagt voor datgene wat hij of zij doet. Want alleen zo zijn we sterk en kunnen we snel en flexibel zaken doen en de veranderingen bijblijven en aanjagen.

Historie

Al sinds 1878 bouwen we vele mooie bouwwerken

Meer info »

Downloads

Certificaten, bedrijfsgegevens of voorwaarden? U vindt het hier.

Meer info »

Vacatures

Wij zijn op zoek naar projectleider, werkvoorbereider en projectmanager.

Meer info »

Voor het personeel

Klik hier om naar de personeelspagina te gaan.

Meer info »

Een korte geschiedenis van een bedrijf met een lange bestaansgeschiedenis, want Henselmans bestaat al lange tijd (sinds 1878!) en zodoende is het bedrijf ook gevormd: als een echt familiebedrijf met alle kenmerken van dien: aangenaam, kwalitatief hoogstaand, ondernemend, flexibel.

Zoals al gezegd start het bedrijf al in de 19e eeuw. Arnold Henselmans (over-over- over grootvader van de huidige directeur Arnold Henselmans) richt het bedrijf in 1878 op.

Daarna nemen achtereenvolgens Jan Henselmans, Arnold Henselmans, Jan Henselmans, Truus Henselmans en nu weer Arnold Henselmans het stokje van elkaar over.

Al die jaren is Henselmans Bouwbedrijf gevestigd in Langedijk maar bouwt het vele mooie bouwwerken (voornamelijk woningen) in heel Noord-Holland: Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Haarlem, Castricum, Heiloo, Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Schagen en Enkhuizen.

In 2010 maken we als Henselmans door zeer moeilijke marktomstandigheden een zeer lastige periode door met een faillissement en een doorstart van het bouwbedrijf. Als we nu weleens terugkijken weten we één ding zeker: dat nooit meer! En we weten dus ook goed wat juist niet moeten doen, het heeft ons gevormd en sterker gemaakt.

Momenteel zijn we met een groep van ca. 25 medewerkers (soms iets meer en soms iets minder). Met deze fijne groep collega’s werken we aan veel bouwwerken en realiseren we tientallen woningen per jaar. Vele mensen werken en wonen dus in een gebouw wat wij als Henselmans gebouwd hebben en zij vertoeven daar fijn.  Dat is iets om trots op te zijn en dat zijn we ook!

Het kenmerk van een familie bedrijf is de open cultuur en de lage drempels: wij zijn niet anders. We hebben een platte organisatie waarin iedereen op zijn en haar niveau altijd eerst zelf de verantwoordelijkheid neemt en draagt voor datgene wat hij of zij doet. Want alleen zo zijn we sterk en kunnen we snel en flexibel zaken doen en de veranderingen bijblijven en aanjagen.

 

 

Bouw zeker met BouwGarant

Wilt u nieuwbouwen of verbouwen? Doe dit dan zorgeloos met ons als erkende BouwGarant deelnemer. BouwGarant is inmiddels een bekend keurmerk in de bouw van Nederland. Als opdrachtgever wilt u kwaliteit en vakmanschap maar ook financiële zekerheid en betrouwbaarheid. Elke deelnemer van BouwGarant wordt periodiek getoetst en moet voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Klik op het logo om rechtstreeks naar de website van BouwGarant te gaan (deze link opent in een nieuw venster).
Ook kunt u ons certificaat downloaden als PDF door op onderstaande link te klikken:
BOUWGARANT CERTIFICAAT.pdf

Kwaliteit en zekerheid met Woningborg

Woningborg verstrekt waarborgcertificaten aan kopers van nieuwbouwwoningen. Ook geeft Woningborg technische, financiële en juridische adviezen op het gebied van woningbouw. Dit biedt een duidelijke meerwaarde voor zowel u als koper van een woning als voor ons als bouwondernemer. Met een Woningborg certificaat heeft u kwalitatieve en financiële zekerheid bij de aanschaf van uw woning.

Klik op het logo om rechtstreeks naar de website van Woningborg te gaan (de link opent in een nieuw venster).
Ook kun u door op onderstaande link te klikken, ons inschrijbewijs in PDF downloaden:
BEWIJS VAN INSCHRIJVING WONINGBORG.pdf

Veiligheid, Gezondheid & Milieu

Wij hechten veel belang aan de veiligheid en gezondheid van alle medewerkers die bij een project betrokken zijn. Ook de aandacht voor het Milieu vinden wij van essentieel belang. Daarom zijn wij VCA** gecertificeerd. VCA staat voor: Veiligheid, Gezondheid en Milieu Chekclist Aannemers en is hét keurmerk binnen de bouw ten aanzien van veilig, gezond en milieu verantwoord werken. Elk jaar worden alle deelnemende bouwbedrijven gekeurd.

Klik op het logo om rechtstreeks naar de website van VCA te gaan (link opent in een nieuw venster).
Ook kunt u het certificaat downloaden als PDF door op onderstaande link te klikken:
VCA CERTIFICAAT.pdf

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is dé branche organisatie voor de bouw. Zij behartigt de belangen van alle aangesloten deelnemers. Dit doet Bouwend Nederland door met vele belanghebbende partijen te overleggen van vakbonden en gemeenten tot toeleveranciers en de landelijke politiek. Daarnaast staat Bouwend Nederland haar leden tevens bij met raad en daad op veel terreinen en verzamelt zij veel bruikbare gegevens en cijfers voor en over de bouwbranche.

 

Algemene Voorwaarden

Om problemen achteraf te voorkomen is het noodzakelijk vooraf goede contractuele afspraken te maken zodat beide partijen reële verwachtingen hebben ten aanzien van het uit te voeren werk. Hiervoor bestaan diverse standaard voorwaarden welke u hieronder als PDF kunt downloaden. Dit kan handig zijn als u een contract aangaat waarbij naar één van onderstaande voorwaarden wordt verwezen.

Klik op een van onderstaande links om de voorwaarden te downloaden (de links openen in een nieuw venster):
– De COVO 2010: Consumenten Voorwaarden verbouwingen 2010.
– De AVA 1992: Algemene Voorwaarden voor Aannemingen in het bouwbedrijf 1992.
– De UAV 1989: Uniforme Administratieve Voorwaarden 1989.

Onze algemene inkoop- en onderaannemings voorwaarden kunt u hier downloaden:
– Algemene Voorwaarden van Inkoop en Onderaanneming (A.V. I&O), versie 2/2015

– Bouwplaatsregels Henselmans Bouwbedrijf

Bedrijfsgegevens

Voor onze privacy verklaring klikt u op onderstaande link. Het document wordt als PDF in een nieuw venster getoond.

Privacy verklaring Henselmans

Hier kunt u een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (KvK) downloaden. Als u op de link klinkt opent het PDF bestand in een nieuw venster.

KvK_inschrijving_J._Henselmans_Bouw_dd_11-06-2018

Tevens kunt u door op onderstaande link te klikken een recente “Verklaring van betalingsgedrag loonheffingen” van de belastingdienst downloaden. Als u op de link klinkt opent het PDF bestand in een nieuw venster.

Verklaring betalingsgedrag / d.d. 28-08-2018

Momenteel hebben we volgende vacatures open staan:

  • ASSISTENT BEDRIJFSBUREAU: Klik hier voor de volledige vacature

 

  • MEDEWERKER STAFAFDELINGEN: Klik hier voor de volledige vacature

 

 

 

 

Bestellen bedrijfskleding

Klik op deze link om met je inlogcodes bedrijfskleding bestellen.

Webmail

Klik op deze link om de webmail te openen.

Digitale loonstrook

Klik op deze link om met jouw inlogcodes in te loggen in jouw eigen loonportaal.