Renovatie school tot duurzaam kantoor

Renovatie school tot duurzaam kantoor

In Amsterdam aan de Willem Schouten straat hebben we voor MRC-Holland een monumentaal schoolgebouw omgebouwd tot een modern en energiezuinig kantoor. Het gebouw heeft een moderne uitstraling gekregen met behoud van oude details. De verwarming en koeling geschied middels het geavanceerde Electric VRF systeem van Mitsubishi

Kenmerken

  • Gerealiseerd
  • Scholen en Utiliteitsgebouwen
  • Amsterdam
  • Hooyschuur Architecten & Adviseurs
  • Verbouw & Renovatie
  • 2018
  • MRC - Holland

Begin april 2018 is de kelderbouwer MBS begonnen met het maken van een afzinkkelder. De kelderwanden zijn zonder keldervloer op het maaiveld geplaatst in de achtertuin van de Willem Schoutenstraat 1. Middels het graven tussen de wanden, zijn de kelderwanden langzaam afgezonken naar hun eindbestemming. Vervolgens is er een keldervloer gestort tussen deze wanden en is de kelder afgesloten met een begane grondvloer. Op de kelder is er nog een gebouwtje geplaatst. Met een kelder van ongeveer 160 m2 en een opbouw van ongeveer 150 m2 en een vergroot vloeroppervlak in de renovatie van 160 m2 is er een aardig stuk gebruikersoppervlak bij gekomen van totaal 470 m2.

Renovatie school tot duurzaam kantoor foto 1
Renovatie school tot duurzaam kantoor foto 2
Renovatie school tot duurzaam kantoor foto 3