160 bomen per nieuwe woning

Nieuw geplante bomen

Tijdens een bouwproces wordt CO2 uitgestoten. Er is veel te doen om het milieu en ook wij proberen als bedrijf om ons steentje bij te dragen. Daarom zijn wij via de Prosperity Community van Great Business een samenwerking aangegaan met Eden Reforestation Projects.
 
De primaire focus van Eden Reforestation Projects ligt duurzaam op het reduceren van armoede. 
De locaties waar Eden actief is behoren tot de armste in de wereld, zijn sterk ontbost en tegelijkertijd de rijkste qua natuur. Eden betekent banen, welvaart en dus ook nieuw oerwoud en biodiversiteit. 
 
Voor elke boom die wordt geplant wordt er jaarlijks 10 kg CO2 uit de atmosfeer gehaald. De lokale
bevolking ontvangt een dagloon van 10 dollar, wat ver boven het bedrag is wat ze anders zouden
kunnen verdienen.  Zo gaat men met schep en gieter in plaats van aansteker en zaag naar het bos.
 
Ca. 23% van alle mangrovebossen zijn te vinden in Indonesië, een van de meest biodiverse regio’s op aarde. Indonesië verliest op o.a. Borneo, Sumatra en Papoea-Nieuw-Guinea nog steeds in rap tempo tropisch regenwoud en mangrovebos. De afgelopen 50 jaar is meer dan 40% van het mangrovebos in Indonesië verloren gegaan! Indonesië staat dan ook steevast hoog in de top 3 van landen waar de snelheid van ontbossing het hoogst is. Verlies van mangrove betekent ook verminderde kustbescherming. Juist in een land als Indonesië, waar veel mensen aan de kust leven, voelt men als eerste de effecten van klimaatverandering. In 2017 begon Eden Reforestation Projects aan het herstel van mangrovebossen in Indonesië. In samenwerking met lokale leiders werden plant locaties en behoeften van de lokale bevolking in kaart gebracht. Inmiddels zijn er ca. 33 miljoen bomen geplant op Biak, door ruim 350 mensen.
 
Henselmans Bouw en Ontwikkeling draagt hieraan bij door voor elke nieuw gebouwde woning 160 bomen te planten.
 
De projecten De Groene Trede in Heerhugowaard en het Oevernest in Oosthuizen hebben al geresulteerd in ruim 16.000 bomen!