Henselmans Bouw & Ontwikkeling wint tender Heemspoort

Heemspoort

Henselmans Bouw & Ontwikkeling heeft samen met Bouwbedrijf Bolten en Attika Architekten de tender voor woningbouwproject Heemspoort te Heemskerk gewonnen. Met een tenderprocedure heeft de gemeente Heemskerk de visie van dit team het hoogst beoordeeld op de criteria participatie, visie en duurzaamheid.
 
Gezamenlijk is een visie uitgewerkt waarin een houtbouw concept wordt toegepast. Hier komen woonkwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid bij elkaar. Met dit concept kunnen wij in korte tijd een-, twee- en driekamerwoningen maken, die goed aansluiten op de Heemskerkse woningmarktwens. De doelgroep voor dit project worden jongeren en starters. Het aantal woningen, de massa en de positie van het gebouw worden in het vervolgproces uitgewerkt.
 
In het vervolgproces zal tevens de buurt en andere belanghebbende betrokken worden om het ontwerpplan te vormen.
 
Wethouder Aad Schoorl is erg te spreken over de visie op participatie en duurzaamheid: “We hebben vorig jaar het Convenant Toekomstbestendige Woningbouw ondertekend, waarmee we bijdragen aan de landelijke klimaatopgaven. Hierin hebben we aangegeven dat we minimaal ‘niveau brons’ aanhouden. De inschrijving van Henselmans scoorde op de meeste thema’s goud. Ook op het criterium Participatieplan scoorde de inschrijving van Henselmans goed. Dat is fijn, want we hebben als gemeente ook participatie hoog in het vaandel staan.”
 
Binnenkort volgt hierover meer informatie.