Plan Zilverstraat-Hoogstraat Enkhuizen

Plan Zilverstraat-Hoogstraat Enkhuizen

Met trots mogen wij delen dat Henselmans Bouw & Ontwikkeling in samenwerking met RB3 Ontwikkeling, Prime Development, Attika Architecten en vele anderen het winnende plan heeft ingediend voor een tender in Enkhuizen!
Dertien partijen dienden in de eerste fase een voorstel in. Na 2 selectierondes waarin enkele partijen hun voorstel konden aanscherpen, is ons ontwerp door de selectiecommissie als hoogst beoordeeld.

Ons plan bevat 55 woningen en 2 commerciële ruimtes. Het ontwerp benadrukt de unieke historische kwaliteiten van Enkhuizen, waarmee een goede aansluiting is gevormd met de bebouwde omgeving.
Enkele hoogtepunten van het plan zijn de diverse woningtypes, autovrije stegen, groene openbare ruimte, natuur inclusieve bouw en de wandelroute langs de kade.

Directeur Arnold Henselmans is blij dat de gemeente kiest voor zijn plan. “We zijn hartstikke trots dat de beoordelingscommissie voor ons plan heeft gekozen. We hebben met een groep van betrokken experts met veel enthousiasme en aandacht dit plan ontworpen. Met ons plan voegen we een nieuw stukje duurzame- en groene stad toe aan deze unieke historische locatie. We hebben ontzettend veel zin om ons plan samen met de gemeente en de inwoners verder uit te werken”.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Enkhuizen: https://www.enkhuizen.nl/actueel/winnaar-bekend-aanbesteding-plan-zilverstraat-hoogstraat