Renovatie Pastorie Noord Scharwoude

Het pand verkeerde in een matige staat. De houten balklaag van de begane grond was dusdanig rot, dat de vloer op diverse plaatsen was verzakt. Overige afwerking aan de binnenzijde was verouderd, en voor een groot gedeelte niet meer origineel. De houten kap op de tweede verdieping was wel origineel, maar verder niet afgewerkt of geïsoleerd.
De kozijnen en metselwerk in de buitengevels waren verder in redelijke staat, alhoewel er enkele beglazing aanwezig was.

In de stijl van het hoofdgebouw zijn aan de zij- en achterkant 2 uitbreidingen gerealiseerd. De uitvoering wordt gekenmerkt door het rondom toepassen van  kozijnen.
Inwendig is het gebouw aangepast aan de wensen en eisen van deze tijd. De karakteristieke middengang is behouden gebleven, en door middel van nieuwe vides geaccentueerd.
Verder zijn alle voorzieningen om het gebouw aan de huidige tijd aangepast. In het interieur is dan ook bijna alles nieuw. In de afwerking is gekozen tussen de oorspronkelijke stijl (natuurstenen vloer in gang), en een moderne stijl (glazen deuren in dezelfde gang).

Kenmerken

  • Utiliteitsgebouwen
  • Noord - Scharwoude
  • Verbouw & Renovatie
  • 2013
  • PUURT WAT ZUURT BV